5 βασικοί κανόνες ασφάλειας πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Στην ψηφιακή εποχή της ασφάλειας των πληροφοριών, τα προσωπικά σας δεδομένα διατρέχουν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ και είναι απαραίτητο να προστατευθούν. Το πιο σημαντικό, δεν είναι μυστικό ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν μια ποικιλία από gadget, πόρους ιστού, εφαρμογές και άλλα εργαλεία που μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους. Φυσικά, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής δεδομένων. Γι’ αυτό η ασφάλεια των πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για κάθε μαθητή.

Πρώτα και κύρια, η ασφάλεια των πληροφοριών έχει να κάνει με την προστασία των δεδομένων σας από διαρροή, καταστροφή και χειραγώγηση με άλλο τρόπο. Επίσης, πρόκειται για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τους βασικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε καλύτερα τις πληροφορίες σας στο κολέγιο και όχι μόνο!

Ασφάλεια Πληροφοριών

Μην χρησιμοποιείτε μη αξιόπιστους ιστότοπους

Οι σύγχρονοι μαθητές βασίζονται πολύ στην τεχνολογία και το Διαδίκτυο, και σε αυτήν την εποχή της ασφάλειας των πληροφοριών, όλοι πρέπει. Διεξάγουν έρευνα, ολοκληρώνουν εργασίες, χρησιμοποιούν “κάνε το χαρτί μου” υπηρεσίες για να αναθέσουν τις εργασίες τους και να κάνουν πολλά άλλα πράγματα στο διαδίκτυο. Περιττό να πούμε ότι όσο περισσότερα διαφορετικά εργαλεία και διαδικτυακούς πόρους χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερα δεδομένα κινδυνεύουν δυνητικά. Έτσι, ο πρώτος σημαντικός κανόνας ασφαλείας είναι να μην χρησιμοποιείτε αναξιόπιστους και ύποπτους ιστότοπους.

Όταν επισκέπτεστε έναν δυνητικά επικίνδυνο ιστότοπο, οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των smartphone και των φορητών υπολογιστών) θα σας ειδοποιήσουν σχετικά και θα σας ρωτήσουν αν θέλετε ακόμα να τις επισκεφτείτε. Εκτός από αυτό, μπορείτε γρήγορα να διαπιστώσετε εάν μια συγκεκριμένη σελίδα είναι ασφαλής κοιτάζοντας απλώς τη γραμμή διευθύνσεων. Στα αριστερά της διεύθυνσης του ιστότοπου, υπάρχει ένα σύμβολο κατάστασης ασφαλείας. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν τρία σύμβολα που πρέπει να θυμάστε:

  • Το σύμβολο κλειδαριάς σημαίνει ότι η σύνδεση είναι ασφαλής.
  • Ένα σύμβολο κύκλου με το “i” μέσα σημαίνει ότι μια σελίδα δεν διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας και ότι οι πληροφορίες που στέλνετε μέσω αυτής μπορούν να φανούν ή να προσαρμοστούν από τρίτο μέρος.
  • Ένα σύμβολο τριγώνου με ένα θαυμαστικό μέσα σημαίνει ότι η σύνδεση δεν είναι ασφαλής ή ακόμη και επικίνδυνη.

Κατά την περιήγησή σας στον Ιστό, ορίστε ως κανόνα #1 να ελέγχετε πάντα την ασφάλεια της σύνδεσης και να προσπαθείτε να αποφεύγετε μη αξιόπιστους ιστότοπους. Ή, τουλάχιστον, μην μοιράζεστε δεδομένα εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε τέτοιες σελίδες.

Ασφάλεια Πληροφοριών

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης – Βασική ασφάλεια πληροφοριών

Η εικασία κωδικού πρόσβασης είναι πλέον μια διαδεδομένη πρακτική για την απόκτηση απομακρυσμένης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών και δεδομένα χρηστών. Οι χάκερ χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα παραγωγής και μαντεύουν μόνοι τους τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών με κοινούς συνδυασμούς. Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι αδύναμος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον αποκρυπτογραφήσουν μηχανήματα ή άτομα. Έτσι, ο δεύτερος ουσιαστικός κανόνας είναι πάντα να ορίζετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές τακτικές για να δημιουργήσουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες πρακτικές:

  • Μην συμπεριλάβετε προσωπικές πληροφορίες όπως το όνομά σας, τα γενέθλιά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ούτω καθεξής.
  • Επιλέξτε μεγαλύτερους κωδικούς πρόσβασης που ξεπερνούν τους 12 χαρακτήρες.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ έναν μόνο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς.
  • Προσθέστε κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να ορίσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που θα είναι δύσκολο να μαντέψουν οι χάκερ. Ως αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσετε καλύτερη προστασία για τους λογαριασμούς και τα δεδομένα σας όσον αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών.

Επίσης, να θυμάστε ότι οι κωδικοί πρόσβασης στα gadget σας δεν είναι λιγότερο σημαντικοί. Επομένως, φροντίστε να προστατεύσετε το δικό σας τηλέφωνοφορητό υπολογιστή και άλλες συσκευές με ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης επίσης.

Ενημερώστε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης

Φυσικά, μπορείτε να το προσθέσετε στο προηγούμενο σημείο, αλλά αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά. Αφού ορίσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας, μπορεί να νιώθετε ότι είστε 100% προστατευμένοι τώρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, τόσο πιο πιθανό είναι κάποιοι να τους μαντέψουν.

Για αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε να ορίσετε ως κανόνα να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας τακτικά (ιδανικά, κάθε μήνα) για να προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας. Όσον αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας είναι ουσιαστικό μέρος του απορρήτου.

Όλοι χρειάζονται ένα καλό Anti-Virus

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την κλοπή και τη ζημιά των δεδομένων που αποθηκεύετε στις συσκευές σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι προστατεύετε τα gadget σας από όλους τους ιούς, κακόβουλο λογισμικό και άλλους κινδύνους. Δεν υπάρχει μυστικό ότι οι χάκερ μπορούν εύκολα να μολύνουν τα gadget σας με κακόβουλο λογισμικό μέσω διαφορετικών ιστότοπων, εφαρμογών, παιχνιδιών και λήψεων. Εάν συμβεί αυτό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές συνέπειες, όπως ζημιά στη συσκευή σας και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε όλα όσα έχετε σε αυτήν.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να προστατεύσετε συσκευές με συμπαγές και ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς. Ερευνήστε για να μάθετε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες, συγκρίνετε τις και εγκαταστήστε λογισμικό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Επιπλέον, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN – Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια πληροφοριών

Το Virtual Private Network, ή απλά ένα VPN, είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για τους σύγχρονους μαθητές. Όλοι γνωρίζουμε ότι η έρευνα στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι α Άγιο Δισκοπότηρο για φοιτητές. Είναι πολύ πιο βολικό και ευκολότερο να διεξάγετε έρευνα στον Ιστό παρά σε μια βιβλιοθήκη.

Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Διαδίκτυο δεν είναι ένα ασφαλές μέρος. Υπάρχουν πολλές απειλές κρυμμένες στο διαδίκτυο που μπορούν να επηρεάσουν το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα σας. Έτσι, ο τελευταίος κανόνας που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι να έχετε πάντα ένα VPN για να προστατεύεστε.

Με λίγα λόγια, ένα VPN κρύβει και κρυπτογραφεί όλη την επισκεψιμότητά σας. Ως αποτέλεσμα, καθιστά αδύνατο για τους ιστότοπους και τους χάκερ να δουν τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία, το ιστορικό περιήγησης και τις ψηφιακές σας δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα, καθιστά σχεδόν αδύνατη την κλοπή ή την πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Επομένως, εάν θέλετε να διασφαλίσετε την απόλυτη εμπιστευτικότητα, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα.

Τοποθέτηση 5G

Με την έλευση της νέας τεχνολογίας Διαδικτύου, η κατανόηση των επιπτώσεων της τοποθέτησης 5G είναι απαραίτητη για όλους όσους καταδύονται στο 5G στο σπίτι. Καθώς η πέμπτη γενιά του Διαδικτύου, ή 5G, ενηλικιώνεται, υποσχόμενη ασύλληπτες ταχύτητες και εξαιρετικά ανώτερη απόδοση.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply