Οφέλη από τη μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας που πρέπει να γνωρίζετε


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η προστασία των κατοικίδιων σας συνοδεύεται από πολλές ευθύνες, και μία από αυτές είναι να δημιουργείτε μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας για να τα κρατάτε ασφαλή ανά πάσα στιγμή. Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, προσπαθούμε να παρέχουμε στους αγαπημένους μας συντρόφους την καλύτερη φροντίδα και ασφάλεια. Μια κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας των κατοικίδιων είναι να διασφαλίσουμε ότι οι κτηνίατροι μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να μας τα επιστρέψουν σε περίπτωση που χαθούν ή χωριστούν.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η μικροτσίπ των κατοικίδιων σας κρατά τα κατοικίδια σας ασφαλή

Φυσικά, όλοι αγαπάμε και αγαπάμε τα κατοικίδιά μας και θέλουμε να τα προστατεύσουμε από το κακό όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά δυστυχώς, τα κατοικίδια μπορεί να γίνουν θύματα απαγωγής ή να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνω πάντα μια λύση με τον κτηνίατρό μου για να διασφαλίσω ότι πραγματοποιείται μικροτσίπ.

Το μικροτσίπ είναι μια αποδεδειγμένη, αποτελεσματική μέθοδος αναγνώρισης κατοικίδιων ζώων που έχει επανενώσει αμέτρητα κατοικίδια με τους ιδιοκτήτες τους. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τα πλεονεκτήματα του μικροτσίπ των κατοικίδιων σας, πώς λειτουργεί η τεχνολογία και τι να περιμένετε κατά τη διαδικασία μικροτσίπ.

Μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Τι είναι το Microchipping;

Ένα μικροτσίπ, στην ουσία, είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που περιέχει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης για το κατοικίδιό σας. Το μικροτσίπ των κατοικίδιων σας είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Αρχικά, χρησιμοποιώντας μια υποδερμική βελόνα, εμφυτεύουν το τσιπ ακριβώς κάτω από το δέρμα, συνήθως ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Μόλις εμφυτευθεί, α ειδικός σαρωτής μπορεί να εντοπίσει και να διαβάσει το μικροτσίπ, το οποίο εμφανίζει τον αριθμό αναγνώρισης και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, αυτό επιτρέπει μια γρήγορη και αποτελεσματική επανένωση μεταξύ των χαμένων κατοικίδιων ζώων και των ιδιοκτητών τους.

Τα οφέλη της μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

1 – Μόνιμη Ταυτοποίηση

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του μικροτσίπ είναι ότι παρέχει μια μόνιμη και αδιάψευστη μορφή αναγνώρισης για το κατοικίδιο ζώο σας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περιλαίμια και τις ετικέτες, που μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα ή να καταστραφούν ή να χαθούν, τα μικροτσίπ εμφυτεύονται με ασφάλεια κάτω από το δέρμα και συνήθως διαρκούν για όλη τη ζωή του κατοικίδιου.

2 – Αυξημένη πιθανότητα επανασύνδεσης

Συνήθως, τα κατοικίδια με μικροτσίπ έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους εάν χαθούν ή χωριστούν. Για παράδειγμα, όπως υποστηρίζει η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση (AVMA), οι σκύλοι με μικροτσίπ επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους 2,5 φορές συχνότερα από τους σκύλους χωρίς μικροτσίπ. Συγκριτικά, οι γάτες με μικροτσίπ επανενώνονται με τους ιδιοκτήτες τους 21 φορές πιο συχνά από τις γάτες χωρίς μικροτσίπ.

3 – Γρήγορη και αποτελεσματική αναγνώριση

Τα μικροτσίπ παρέχουν ένα γρήγορο και ακριβές μέσο αναγνώρισης χαμένων κατοικίδιων, μειώνοντας τον χρόνο που περνούν σε καταφύγια ή σε κτηνιατρικές κλινικές. Με μια γρήγορη σάρωση, ο αριθμός αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου επιτρέπει στον κτηνίατρο να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη για να παρακολουθεί εύκολα το κατοικίδιό του.

4 – Διεθνής συμβατότητα

Η διεθνής συμβατότητα των μικροτσίπ διασφαλίζει το αναγνωριστικό του κατοικίδιου ζώου σας και τη δυνατότητα να τα παρακολουθείτε παγκοσμίως. Επιπλέον, αυτό απλοποιεί το ταξίδι με το κατοικίδιο ζώο σας και αυξάνει την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια διεθνών ταξιδιών. Αυτή η συμβατότητα είναι ιδιαίτερα επωφελής σε χώρες που απαιτούν μικροτσίπ ως μέρος των κανονισμών εισαγωγής κατοικίδιων ζώων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν κάνετε μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα σας, συμμορφώνεστε με τις διεθνείς ταξιδιωτικές απαιτήσεις. Αλλά, το πιο σημαντικό, διασφαλίζετε τη γρήγορη επιστροφή του κατοικίδιου ζώου σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε παγκοσμίως. Αυτή η δυνατότητα παγκόσμιας παρακολούθησης παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που ταξιδεύουν συχνά ή μετακομίζουν διεθνώς.

5 – Ηρεμία όταν κάνετε μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδιά σας προσφέρει ηρεμία. Αυτή η διαδικασία σάς επιτρέπει να βρείτε γρήγορα το κατοικίδιό σας. Και αν ποτέ χαθούν ή χωριστούν από εσάς, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι μπορείτε να τα βρείτε. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία είναι μια αξιόπιστη μέθοδος αναγνώρισης για να διασφαλιστεί η γρήγορη επανένωση.

Pet Happy

Πώς λειτουργούν τα μικροτσίπ

Τα μικροτσίπ λειτουργούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Κάθε μικροτσίπ περιέχει έναν μικρό αναμεταδότη RFID που αποθηκεύει τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης. Όταν ένας σαρωτής μικροτσίπ περνά πάνω από τη θέση εμφύτευσης, εκπέμπει ένα ραδιοσήμα χαμηλής συχνότητας που ενεργοποιεί το μικροτσίπ. Στη συνέχεια, το μικροτσίπ μεταδίδει τον αριθμό αναγνώρισης πίσω στο σαρωτή, ο οποίος εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μικροτσίπ δεν είναι συσκευές παρακολούθησης και δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία GPS. Είναι παθητικές συσκευές, που σημαίνει ότι δεν εκπέμπουν ενεργά σήμα ή μεταδίδουν πληροφορίες εκτός εάν σαρωθούν από συμβατό σαρωτή.

Ως εναλλακτική και τεχνολογική λύση, πολλοί ιδιοκτήτες μπορεί να προτιμούν τα κολάρα GPS, μια συσκευή που διαφημίζεται ως καλύτερος ασύρματος και αόρατος φράχτης για σκύλους. Τα κολάρα GPS παρέχουν μια μη επεμβατική προσέγγιση σε σύγκριση με το μικροτσίπ. Το πιο σημαντικό, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να κρατούν τα σκυλιά τους ασφαλή και να παρακολουθούν την τοποθεσία τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, εάν αισθάνεστε αβέβαιοι ή αποφασισμένοι να μην βάλετε έναν σκύλο σε αναισθησία για να εγκαταστήσετε ένα μικροτσίπ, αυτή η εναλλακτική λύση θα ήταν η πιο κοντινή, λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα που είναι επίσης ακίνδυνη.

Η διαδικασία μικροτσίπ

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στο κατοικίδιο ζώο σας είναι σχετικά γρήγορη, απλή και ασφαλής. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας στον κτηνίατρο και δεν απαιτεί αναισθησία. Το μικροτσίπ εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη υποδερμική βελόνα, παρόμοια με έναν εμβολιασμό. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και τα περισσότερα κατοικίδια αισθάνονται ελάχιστη ενόχληση, παρόμοια με ένα ελαφρύ τσίμπημα ή πίεση.

Μόλις ο κτηνίατρός σας εμφυτεύσει το μικροτσίπ, είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου σας με ένα βάση δεδομένων εγγραφής μικροτσίπ. Αυτή η βάση δεδομένων θα αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, επιτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν το κατοικίδιό σας βρεθεί και σαρωθεί.

Πολλές εταιρείες μικροτσίπ προσφέρουν ηλεκτρονική εγγραφή, καθιστώντας τη διαδικασία γρήγορη και απλή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ενημερωμένα με τη βάση δεδομένων εγγραφής. Αν το κάνετε αυτό, θα εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη επανένωση εάν το κατοικίδιό σας χαθεί.

Φροντίδα μετά το μικροτσίπ

Μετά τη διαδικασία μικροτσίπ, απαιτείται ελάχιστη μετέπειτα φροντίδα. Ωστόσο, ορισμένα κατοικίδια μπορεί να εμφανίσουν ελαφρύ πρήξιμο ή ευαισθησία στο σημείο της εμφύτευσης, το οποίο συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας εάν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης ή επιπλοκές.

Είναι καλή ιδέα να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας να σαρώσει το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά και ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι ενημερωμένα.

Κόστος μικροτσίπ

Το κόστος μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας και την κτηνιατρική κλινική ή το καταφύγιο ζώων που εκτελεί τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, η μικροτσίπ κοστίζει μεταξύ 25 και 50 $.

Επιπλέον, αυτή η εφάπαξ χρέωση περιλαμβάνει συνήθως την εμφύτευση μικροτσίπ και την εγγραφή σε μια βάση δεδομένων. Επιπλέον, ορισμένα καταφύγια ζώων και οργανώσεις διάσωσης ενδέχεται να προσφέρουν μειωμένες ή δωρεάν υπηρεσίες μικροτσίπ κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων ή προωθητικών ενεργειών.

Η πραγματική αξία της μικροτσίπ στα κατοικίδια σας

Η τοποθέτηση μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα σας είναι ένας υπεύθυνος και αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλειά τους και να αυξήσετε την πιθανότητα μιας γρήγορης επανένωσης εάν χαθούν ή αποχωριστούν από εσάς. Επιπλέον, με ελάχιστη ενόχληση και σχετικά χαμηλό κόστος, το μικροτσίπ παρέχει μια μόνιμη μορφή αναγνώρισης και ηρεμίας.

Επιπλέον, παρέχει μια καλύτερη ευκαιρία να επανενωθείτε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με την τοποθέτηση μικροτσίπ στο κατοικίδιο ζώο σας κατά την επόμενη επίσκεψή σας και κάντε ένα ουσιαστικό βήμα για τη διασφάλιση της ευημερίας του.

Νέος σκύλος στο σπίτι

Εάν έχετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι, θα θέλετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να διασφαλίσετε ότι εσείς και το κατοικίδιό σας έχετε όλα όσα χρειάζεστε για μια ευτυχισμένη συνύπαρξη. Από το 2020, υπάρχει μια εισροή υιοθεσιών σκύλων και δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply