Αναφορά: Οι επιστροφές χρημάτων είναι σπάνιες στο Zelle Scams


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Καθώς οι απάτες και οι απάτες έχουν αυξηθεί στην εφαρμογή πληρωμών Zelle, οι τράπεζες είναι απρόθυμες να επιστρέψουν χρήματα στους πελάτες για χαμένα μετρητά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του γραφείου της γερουσιαστής Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης.

Η Zelle αναφέρει στον ιστότοπό της ότι συνήθως μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων για χρήματα που χάθηκαν σε μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, αλλά ότι ενδέχεται να μην λάβετε επιστροφή χρημάτων για απώλειες από συναλλαγές που εξαπατήσατε ώστε να εξουσιοδοτήσετε (απάτες). Η έκθεση από το γραφείο του Warren λέει ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι τράπεζες σπάνια δίνουν επιστροφές χρημάτων, πιθανώς κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου και κανονισμών.

Βασικό πακέτο: Εάν χρησιμοποιείτε το Zelle ή άλλες εφαρμογές πληρωμών peer-to-peer, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε και να αποφεύγετε τις απάτες — και να αναφέρετε γρήγορα τυχόν απάτες ή απάτες.

Προσοχή στις κοινές απάτες

Η αναφορά του Γουόρεν δηλώνει ότι οι τράπεζες που μελέτησε το γραφείο της δεν παρέχουν επιστροφές χρημάτων στο 90% των περιπτώσεων όπου οι πελάτες εξαπατήθηκαν για να κάνουν πληρωμές στο Zelle.

Προσέξτε για απάτες όπως αυτές:

  • Απάτη απατεώνων. Κάποιος που προσποιείται ότι είναι εκπρόσωπος μιας τράπεζας, μιας κοινής ωφέλειας ή μιας κρατικής υπηρεσίας απαιτεί πληρωμή για πρόστιμο ή ληξιπρόθεσμο λογαριασμό. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, θα σας ζητηθεί να καλύψετε την πληρωμή χρησιμοποιώντας το Zelle.
  • Απάτη πωλητή. Ένας άγνωστος που προσφέρει οτιδήποτε, από εισιτήρια συναυλιών μέχρι χαριτωμένα κουτάβια, απαιτεί να πληρώσετε με το Zelle. Πληρώνετε αλλά δεν βλέπετε ποτέ το αντικείμενο πώλησης που παραδόθηκε.
  • Η απάτη «Pay Yourself».. Προσφέροντας να σταματήσει η υποτιθέμενη απάτη, κάποιος που προσποιείται ότι εργάζεται για την τράπεζά σας σας προτρέπει να στείλετε χρήματα στον εαυτό σας χρησιμοποιώντας το Zelle και — με τη βοήθειά σας για να επαναφέρετε τον τραπεζικό σας κωδικό πρόσβασης — εγγράφει τον τραπεζικό του λογαριασμό στη Zelle. Τώρα τα χρήματα που νομίζατε ότι στέλνατε στον τραπεζικό σας λογαριασμό πηγαίνουν πραγματικά στον λογαριασμό του απατεώνα.

Πώς να προστατέψετε τα χρήματά σας

Όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή πληρωμής peer-to-peer, είναι απίθανο να λάβετε τα χρήματά σας πίσω εάν τα στείλετε σε λάθος άτομο — ακόμα κι αν μπορείτε να αποδείξετε ότι πρόκειται για απάτη.

Ακολουθήστε μια προσέγγιση με προτεραιότητα την ασφάλεια:

  • Στείλτε χρήματα μόνο σε όσους γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Οι συναλλαγές P2P είναι γρήγορες και συχνά μη αναστρέψιμες, επομένως επαληθεύετε πάντα τα στοιχεία του παραλήπτη ελέγχοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email προτού πραγματοποιήσετε μια πληρωμή. Εάν ο παραλήπτης είναι εγγεγραμμένος στο Zelle, δεν μπορείτε να ακυρώσετε μια πληρωμή μόλις την στείλετε.
  • Αντιμετωπίστε τις πληρωμές σαν μετρητά. Τα χρήματα εισέρχονται στον τραπεζικό λογαριασμό ενός παραλήπτη μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τη Zelle. Θυμηθείτε: Εάν εξουσιοδοτήσετε μια πληρωμή, δεν μπορείτε να την ακυρώσετε εφόσον ο παραλήπτης είναι εγγεγραμμένος.
  • Παρακολουθήστε για κλήσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος που λέει ότι είναι από εταιρεία ή κρατική υπηρεσία, κάντε τη δική σας έρευνα για να βρείτε έναν επίσημο αριθμό ή ιστότοπο προτού σκεφτείτε να απαντήσετε. Και να είστε προσεκτικοί με τους συνδέσμους σε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κείμενα. Οι σύνδεσμοι ενδέχεται να περιέχουν επιβλαβή κώδικα που θα μπορούσε να μολύνει το smartphone σας.

Τι να κάνετε αν σας έχουν εξαπατήσει

Όταν αναφέρετε απάτες, βοηθάτε τις αρχές επιβολής του νόμου και τις κρατικές υπηρεσίες να τις ξεριζώσουν.

Υποβολή καταγγελίας με…

  • Η τράπεζα ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας. Εάν πιστεύετε ότι σας έχουν εξαπατήσει ή σας εξαπατήσουν, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας. Σύμφωνα με τον νόμο περί ηλεκτρονικής μεταφοράς κεφαλαίων, γνωστό και ως Κανονισμός Ε, οι τράπεζες υποχρεούνται να αποπληρώσουν τους πελάτες εάν αφαιρεθούν παράνομα χρήματα από τους λογαριασμούς τους χωρίς εξουσιοδότηση. Απλώς να έχετε κατά νου ότι το αν θα πληρωθείτε θα εξαρτηθεί από τα γεγονότα της υπόθεσής σας.
  • Κυβερνητικές υπηρεσίες. Εάν πληρώσατε έναν απατεώνα με μια εφαρμογή πληρωμής για κινητά, αναφέρετέ το στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στη διεύθυνση ReportFraud.ftc.gov. Μπορεί επίσης να θέλετε να αναφέρετε απατεώνες στο FBI Κέντρο καταγγελιών για εγκλήματα στο Διαδίκτυο.
  • Zelle. Μπορείς αναφέρουν απάτες Zelle (συναλλαγές για τις οποίες σας κλέβουν να εξουσιοδοτήσετε) στον ιστότοπο της εφαρμογής πληρωμών — Η Zelle λέει ότι θα αναφέρει τα στοιχεία σας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του παραλήπτη για να βοηθήσει στην προστασία άλλων από απάτη. Για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, η Zelle ζητά να καλέσετε στο (844) 428-8542.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/saglikpersonelih/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply